Frank Stoks

( Rotterdam

Frank Stoks

Voor Frank is tekenen van mensen een grote passie.
"Ik beoefen dit nu ruim 8 jaar en ben altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Of het nu getekend is op papier, op de muur, digitaal of anders.
Mijn specialiteit en uitdaging is als sneltekenaar te werken en de gehele persoon neer te zetten. Van top tot teen, een totaalportret. Kleding, houding en gezicht zeggen alles over een persoon. In een stijl die tussen realistisch en cartoonesk ligt."

Franks achtergrond is illustratie en beeldende kunst. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan met diverse materialen en projecten, waarvan houtbewerking favoriet was, evenals het vervaardigen van kunst- en lichtobjecten. Tegenwoordig tekent hij graag digitaal op een iPad Pro en op grote vellen papier met stiften. Hij ontwikkelt zich nu steeds meer als performance kunstenaar met zijn tekenwerk.

Digitaal sneltekenen

Frank heeft ook sinds een aantal jaren het digitale tekenen op de iPad omarmt en gebruikt met veel plezier de creatieve apps Procreate en Zenbrush 2. Deze aanpak bied vele mogelijkheden in combinatie met zijn mobiele printer om prachtige eindresultaten te krijgen. Men kan bijvoorbeeld kiezen uit in kleur voorbewerkte vellen hoogwaardig aquarelpapier, fotopapier of stickerpapier.

Ook is het live meekijken naar het ontstaan van tekeningen op een groot projectiescherm of plasma tv vaak zeer geliefd en men kan uiteraard eenvoudig een digitale versie van een tekening toegestuurd krijgen. De tekeningen kunnen zelfs als animaties worden ontvangen en afgespeeld om de opbouw later stap voor stap terug te zien.