Frank Stoks

( Rotterdam

Frank Stoks

Voor Frank is tekenen van mensen een grote passie.
"Ik beoefen dit nu ruim 8 jaar en ben altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Of het nu getekend is op papier, op de muur, digitaal of anders.
Mijn specialiteit en uitdaging is als sneltekenaar te werken en de gehele persoon neer te zetten. Van top tot teen, een totaalportret. Kleding, houding en gezicht zeggen alles over een persoon. In een stijl die tussen realistisch en cartoonesk ligt."

Franks achtergrond is illustratie en beeldende kunst. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan met diverse materialen en projecten, waarvan houtbewerking favoriet was, evenals het vervaardigen van kunst- en lichtobjecten. Tegenwoordig tekent hij graag digitaal op een iPad Pro en op grote vellen papier met stiften. Hij ontwikkelt zich nu steeds meer als performance kunstenaar met zijn tekenwerk.

Karikaturist

Het voordeel van werken op papier is dat ieder gewenst formaat kan worden gebruikt. Men kan zelf kiezen voor tekeningen vanaf een A4 tot levensgroot formaat op wit of bruin getint papier met extra highlights zoals de oude meesters dat deden voor nog meer levendigheid. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor stickervellen te kiezen. Ongeacht het formaat of type papier zal het portret in korte tijd met stift of pen trefzeker worden neergezet en bij het grote formaat kan men direct meekijken hoe de tekening ontstaat.

DE FOTOROL TEKENING

Om een unieke impressie van een evenement, bruiloft, avond of collega's te hebben is er de keuze voor een groot formaat fotorol tekening. Tijdens het tekenen wordt het papier regelmatig als een fotorolletje doorgedraaid om weer op een nieuw leeg gedeelte te vervolgen, zodat er uiteindelijk een langgerekte tekening als resultaat ontstaat.