OVER EN PROFIL

EN PROFIL is een vereniging van professionele portretartiesten: karikaturisten, realisten en silhouetknippers.
EN PROFIL is een zeer toegankelijk netwerk van individuele artiesten. U kunt rechtstreeks en gratis doorlinken naar de portretartiest van uw keuze zonder extra bemiddelingskosten. Wilt u graag meerdere artiesten boeken voor een groter evenement? Dat kan. EN PROFIL is weliswaar als vereniging zelf geen bemiddelaar of organisator, maar vraag gerust de individuele leden om een advies of eventuele bemiddelingsservice.

Wat doen portretartiesten voor u?

Op uw evenement creëren zij een karikatuur, portret of silhouet, tijdens een ambachtelijke, digitale of theatrale act. Live te midden van uw publiek of op een podium, actief reagerend op het commentaar en de lach van de toeschouwers. In een paar minuten tijd worden uw gasten vereeuwigd en krijgt men een persoonlijk kunstwerk als aandenken mee naar huis. Portretartiesten zijn overal inzetbaar. Op personeelsfeesten, bedrijfsbeurzen, congressen, bruiloften, recepties, partyschepen, kasteelfeesten, kinderpartijtjes, festivals, open dagen en in winkelcentra vormen zij een geweldige attractie!

Nieuwe ontwikkelingen in het vak

Door de hoge kwaliteit van de evenementen in Nederland ontwikkelen de portretartiesten mee. Portretartiesten gaan in op nieuwe mogelijkheden en uitdagingen die de evenementenmarkt hen biedt. Zowel het product ( karikatuur, realistisch portret of silhouet ) als de act op locatie zijn in ontwikkeling. Staat bij de portretartiest van oudsher het ambachtelijk vervaardigde portret centraal, sinds vele jaren profileren sneltekenaars en snelknippers zich ook steeds vaker met hun acteer- en showprestaties, of met nieuwe technieken.

De voorstelling wordt bijvoorbeeld een mobiele act tussen het publiek. Een digitale tekenshow, compleet met projectie. Een decoupeerzaagspektakel in hardboard.

Extra theatraal wordt de act van de portretartiest door bijvoorbeeld de combinatie met muziek, de voordracht van een gedicht of lied, een komische animatie of verrassende goocheltrucs. Ook een op het thema aangepast kostuum of decor, of werken als 'look alike' bestaat tot de mogelijkheden van verschillende EN PROFIL-leden.

Workshops

Diverse leden bieden workshops aan op locatie. Karikatuur-, cartoon- en portrettekenen als interactief entertainment.

Studiowerk en ander entertainment

Veel leden hebben een studio of atelier van waaruit o.a. karikaturen, portretten, silhouetten, cartoons, strips en illustraties of schilderijen in diverse technieken leverbaar zijn. Vaak beoefenen zij ook andere artistieke disciplines binnen de wereld van entertainment, beeldende kunst, theater en muziek.

Kortom: ontdek de vele mogelijkheden en het perfecte maatwerk van de portretartiesten van EN PROFIL!