Sandor Paulus

( Aarle-Rixtel

Sandor Paulus

Sandor Paulus (19-09-1975, Halle, BRD) is in 1999 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda, met als studierichting: Autonoom; Grafische Kunsten en Tekenen.

Van jongs af aan is Sandor al aan het tekenen. Opgegroeid met strips, met name Suske en Wiske, wilde hij oorspronkelijk striptekenaar worden. Op de middelbare school ontstond zijn liefde voor karikaturen en oefende hij graag op zijn docenten tijdens de lessen.

Karikaturist

OPTREDEN OP PAPIER

Sandor is inmiddels al 32 jaar actief als live-karikaturist. Werkzaam als sneltekenaar en portretartiest op allerlei evenementen, en sinds 2023 samen met collega Harold Hugenholtz werkzaam onder de naam Karikatuur.nl VOF. Sandor tekent graag op uw evenement, erg populair is het tekenen op bierviltjes; op dit formaat tekent hij gemiddeld 25 personen per uur en loopt hij tussen het publiek door. Tekenen op A3, A4 of op A5-formaat is uiteraard ook mogelijk. Naast het traditionele tekenen op papier, tekent Sandor ook live digitaal. Sandor en Harold zijn ook als duo act te boeken.

Naast het live tekenen maakt Sandor vanuit zijn studio karikaturen vanaf foto, cartoons, illustraties en zo nu en dan een (strook)stripje in opdracht. Dit doet hij met Harold en samen hebben zij een webshop waarin eenvoudig een karikatuur op maat te bestellen is. Door de mogelijkheid dit te printen op bijvoorbeeld canvassen, mokken, T-shirts en dergelijke zijn dit originele en unieke cadeaus!