Ronald Kronenburg

( Chaam

Ronald Kronenburg

Ronald is een echte rastekenaar die zich autonoom heeft ontwikkeld en sinds 1999 beroepsmatig is gaan werken als beeldend kunstenaar onder zijn bedrijfsnaam Atelier Kronenburg.
Hij heeft inmiddels als karikaturist / sneltekenaar in zowel binnen- als buitenland een jarenlange ervaring opgebouwd en op allerlei soorten events duizenden mensen getekend.
Hij tekent niet alleen op papier, maar ook digitaal en op bierviltjes. Verder verzorgt hij grote groepskarikaturen, geeft hij workshops karikatuurtekenen en kun je hem ook boeken als stand-up cartoonist, waarbij hij met zijn kerngerichte cartoons, een directe vertaling geeft van woord naar beeld.

Workshops

Ronald heeft in de loop van de jaren een geheel eigen en onderscheidende krachtige intuïtieve snelle tekenstijl ontwikkeld. Hij tekent binnen 3 à 4 minuten van u en uw gasten, trefzeker een levendige goed gelijkende karikatuur, die komische maar niet beledigend is. Standaard tekent Ronald 10 à 12 personen per uur, maar het kan nog sneller, 15 à 20 personen door schaduwpartijen en inkleuring weg te laten en op bierviltjes kan het aantal zelfs oplopen tot 25 á 30 in een uur. Ook tekent hij meerdere personen op 1 tekenvel en verzorgt hij grote groepskarikaturen.