Harold Hugenholtz

( Eindhoven

Harold Hugenholtz

Sinds zijn jeugd tekende Harold al karikaturen op elk stukje papier dat onder zijn handen kwam. Hij ontwikkelde zijn tekentechniek o.a. tijdens zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven en op de pleinen in Parijs. Na jaren op traditionele wijze karikaturen et hebben getekend, stapte hij, met de oprichting van Company Comics als eerste tekenaar wereldwijd de digitale wereld in. Inmiddels heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend en tekende meer dan 100.000 karikaturen. En die ervaring zie je in elke karikatuur waarin hij het meest karakteristieke van een gezicht raak optekent zonder te beledigen. Zijn optredens oogsten alom waardering in binnen- en buitenland.

Naast Company Comics is Harold Hugenholtz actief als tekenaar van cartoons en spotprenten. In zijn studio maakt hij illustraties en produceert hij allerlei grafisch werk, waarbij de lachwekkende tekening veelal het uitgangspunt is. Harold heeft veel bekende Nederlanders getekend voor het weekblad Panorama en meegewerkt aan TV-programma's als Life & Cooking, Catherine en De 5 uur-show. Ook was hij karikaturist in het programma Sportnieuws Café, waar hij de gast tijdens een interview portretteerde. De totstandkoming van de karikatuur (die in beeld te volgen was) en het aanbieden van het ingelijste eindresultaat vormden de rode draad in de show.

Op dit moment heeft Harold een cartoon-galerie en een eigen winkel in het hartje van Eindhoven waar persoonlijke en grappige geschenken op basis van karikaturen verkocht worden.

Show act

Theatre Caricature
Met behulp van een verborgen camera zoekt Harold een 'slachtoffer' tussen het publiek en begint hij haar of hem te tekenen.
Plotseling verschijnt er op het scherm een tekening. Wie zou het zijn?
Naarstig gaat iedereen op zoek naar de gelukkige. Geen wachtrijen meer en leuk entertainment op een druk feest of festival!