Harold Hugenholtz

( Eindhoven

Harold Hugenholtz

Sinds zijn jeugd tekende Harold al karikaturen op elk stukje papier dat onder zijn handen kwam. Hij ontwikkelde zijn tekentechniek o.a. tijdens zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven en op de pleinen in Parijs. Na jaren op traditionele wijze karikaturen et hebben getekend, stapte hij, met de oprichting van Company Comics als eerste tekenaar wereldwijd de digitale wereld in. Inmiddels heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend en tekende meer dan 100.000 karikaturen. En die ervaring zie je in elke karikatuur waarin hij het meest karakteristieke van een gezicht raak optekent zonder te beledigen. Zijn optredens oogsten alom waardering in binnen- en buitenland.

Naast Company Comics is Harold Hugenholtz actief als tekenaar van cartoons en spotprenten. In zijn studio maakt hij illustraties en produceert hij allerlei grafisch werk, waarbij de lachwekkende tekening veelal het uitgangspunt is. Harold heeft veel bekende Nederlanders getekend voor het weekblad Panorama en meegewerkt aan TV-programma's als Life & Cooking, Catherine en De 5 uur-show. Ook was hij karikaturist in het programma Sportnieuws Café, waar hij de gast tijdens een interview portretteerde. De totstandkoming van de karikatuur (die in beeld te volgen was) en het aanbieden van het ingelijste eindresultaat vormden de rode draad in de show.

Op dit moment heeft Harold een cartoon-galerie en een eigen winkel in het hartje van Eindhoven waar persoonlijke en grappige geschenken op basis van karikaturen verkocht worden.

Digitale karikaturen

Digitaal karikatuur tekenen, incl printjes om mee te geven.
Harold komt met zijn tekentablet en een tweede beeldscherm. (hierop kan men meekijken). In een razend tempo schetst hij uw gasten tot ongeveer 45 personen in 4 uren! De getekende personen krijgen een A-6 printje met hun karikatuur erop. Iedereen krijgt ook een kaartje mee met een link waar de tekeningen te downloaden zijn. Dolle pret ook achteraf! Een andere optie is om dit te combineren met de giftbox.
De karikatuur wordt ter plaatse geprint op bv een mok, schort of muismatje. Harold biedt hier uniek, totaal-entertainment. Een imposante parasol geeft een knusse sfeer. Eronder een fraaie balie waar achter een complete printshop schuilgaat. Terwijl Harold digitale karikaturen tekent, staat zijn assistente stand-by om het vrolijke portret af te drukken op een T-shirt, muismat, kookschort, ovenwant, servet, mok, et cetera. De leukste geschenkjes worden ter plaatse gemaakt.